>>> Strips, Comics, Manga, Toys, Merchandise, ... AND MUCH MORE !  
FAQ|CONTACT|   NIEUWSBRIEF     
Junji Ito
De onbetwiste meester van horror manga

Junji Ito staat al meer dan 35 jaar bekend als dé meester van horror manga. Met verhalen die psychologische en lichaamsgruwel combineren met verbluffende, angstaanjagende beelden, weet hij zijn lezers keer op keer te verrassen en te choqueren. Zijn vernieuwende kijk op huiveringwekkende concepten en zijn grenzeloze fantasie hebben hem legendarisch gemaakt binnen het horrorgenre.

Met een uitgebreide catalogus vol lange en korte verhalen, biedt Junji Ito een overvloed aan macabere meesterwerken. Maar welke verhalen springen er echt uit? Hier zijn volgens ons de twaalf beste werken van deze grootmeester. Deze verhalen laten niet alleen zijn unieke stijl en narratieve kracht zien, maar zitten ook vol verrassingen. Ze zijn de perfecte introductie tot de wereld van Junji Ito!

Tomio: Een Verhaal dat Je Nekharen Rechtop Zet

Dit verhaal lijkt misschien eenvoudig, maar de impact ervan is allesbehalve dat. Tomio raakt verwikkeld in een gevaarlijke relatie met een waarzegster, met gruwelijke gevolgen. Hij zwerft door de stad, wanhopig zijn hoofd vasthoudend om te voorkomen dat het van zijn nek valt.

Dit verhaal zal je echt doen huiveren, niet alleen vanwege de angstaanjagende beelden, maar vooral door de weergave van pure wanhoop. Junji Ito's kenmerkende stijl, met close-ups van angstige ogen en druppels zweet, brengt een intensiteit die je eigen zenuwen op scherp zet.

Te vinden in: Fragments of Horror

Remina: Een Planeet vol Angst en Chaos

Wanneer een nieuwe planeet door een wormgat verschijnt, lijkt het in eerste instantie een doorbraak voor de wetenschap. Maar al snel blijkt dat deze planeet leeft en vijandig is, met de aarde als eindbestemming. Wat volgt is totale paniek en chaos, terwijl de mensheid worstelt met deze onvoorstelbare dreiging.

Junji Ito gebruikt deze dreigende planeet om dieper in te gaan op de menselijke psyche. Van obsessie tot massahysterie en egoïstisch gedrag, dit verhaal verkent hoe mensen reageren in tijden van crisis.

Te vinden in: Remina

The Fashion Model: Gruwelijke Schoonheid

Een jonge filmmaker wordt geobsedeerd door het bizarre uiterlijk van een model dat hij in een tijdschrift ziet. Net wanneer hij denkt dat hij haar eindelijk uit zijn gedachten heeft verbannen, verschijnt ze als actrice in een film waar hij aan werkt.

Hoewel minder bloederig dan andere verhalen, is de constante spanning en het gevoel van naderend onheil wat dit verhaal zo effectief maakt. De energie van het model is zo verontrustend dat je als lezer op het puntje van je stoel blijft zitten.

Te vinden in: Shiver

Greased: Een Overdosis Walging

Soms zegt een titel alles. Greased is een van de meest walgelijke (op de best mogelijke manier) verhalen van Junji Ito. Het vertelt het verhaal van een familie die boven een slecht geventileerd yakiniku-restaurant woont, waar de olie letterlijk overal vanaf druipt. Maar dat is nog maar het begin…

Ito weet iets alledaags zoals vet tot extreme proporties op te blazen. De effecten die het heeft op de familie, hun gezondheid en hun gedrag zijn zowel weerzinwekkend als fascinerend. Dit verhaal is een rit van pure walging die je zal doen huiveren.

Te vinden in: Shiver

Hanging Balloons: Lugubere Luchtmonsters

In dit verhaal worden ballonnen kwaadaardige moordenaars. Ze lijken op mensenhoofden, compleet met een strop, en ze komen uit de lucht om hun menselijke tegenhanger (met hetzelfde gezicht!) op te hangen.

Het idee dat er een ballon met jouw gezicht rondzweeft om je te doden, is al beangstigend genoeg. Maar Junji Ito geeft er een extra benauwende wending aan door het hoofdpersonage in haar appartement gevangen te zetten, terwijl haar ‘ballon’ buiten wacht, haar terroriseert, en langzaam haar buren een voor een uitschakelt.

Te vinden in: Shiver

Uzumaki: De Spiraal van Waanzin

Misschien wel Ito’s beroemdste werk, Uzumaki, is een meesterwerk van surrealistische horror. Spiralen beginnen op mysterieuze wijze te verschijnen in een klein stadje. Wat aanvankelijk onschuldig lijkt, neemt al snel angstaanjagende vormen aan. De inwoners worden letterlijk en figuurlijk opgeslokt door hun obsessie met deze vormen, wat leidt tot enkele van de meest verontrustende scènes die Ito ooit heeft getekend.

De inventieve manier waarop Ito de spiraalvorm gebruikt, zowel mentaal als fysiek, maakt Uzumaki een onvergetelijk en absoluut uniek horrorverhaal.

Te vinden in: Uzumaki Deluxe Edition

Gyo: Horror uit de Zee

Stel je voor: vissen met poten die uit de oceaan kruipen en massale paniek veroorzaken. Dit is het uitgangspunt van Gyo, een van Junji Ito’s meest verontrustende body horror-verhalen.

Wat dit verhaal echt angstaanjagend maakt, is niet alleen wat je op de pagina’s ziet, maar ook wat je niet ziet. Ito speelt met geluidseffecten en suggestie om je verbeelding net zo hard aan het werk te zetten als de gruwelijke beelden op de pagina’s zelf.

Te vinden in: Gyo Deluxe Edition

Cat Diary: Yon & Mu – Even Op Adem Komen

Na al deze horror biedt Cat Diary: Yon & Mu een verfrissende pauze. In deze humoristische autobiografische strip vertelt Ito over zijn leven met twee katten. De horror is vervangen door speelse humor, maar zijn iconische tekenstijl blijft, waardoor zelfs het alledaagse leven van huisdieren een komische spanning krijgt.

Te vinden in: Junji Ito’s Cat Diary: Yon & Mu

The Enigma of Amigara Fault: De Onweerstaanbare Trek

Een aardbeving onthult menselijke gaten in de Amigara Fault, perfect gevormd voor specifieke mensen. Zodra ze hun ‘eigen’ gat zien, voelen ze een onweerstaanbare drang om erin te kruipen, ongeacht de gevaren.

Dit verhaal staat bekend om zijn intense psychologische spanning en zal je zeker aan het denken zetten over je eigen drang om mysteries te verkennen – zelfs als het je ondergang zou betekenen.

Te vinden in: Gyo Deluxe Edition of Venus In The Blind Spot

Library Vision: Gevangen in Boeken

Een man wordt geobsedeerd door zijn enorme boekencollectie en voelt de drang om elk boek uit zijn hoofd te leren. Deze waanzinnige taak neemt zijn leven over, met rampzalige gevolgen.

Junji Ito slaagt erin om een herkenbare obsessie – liefde voor boeken – om te vormen tot een gruwelijke en verontrustende reis naar gekte.

Te vinden in: Smashed

The Human Chair: Het Gevoel Dat Iemand Altijd Dichtbij Is

Gebaseerd op een verhaal van Edogawa Ranpo, The Human Chair vertelt het lugubere verhaal van een vrouw die een nieuwe stoel krijgt, maar zich ongemakkelijk voelt, alsof er iets leeft binnenin. Ondertussen ontvangt ze mysterieuze brieven over de stoel en haarzelf.

Ito speelt hier met thema’s als voyeurisme en persoonlijke ruimte, waardoor zelfs het alledaagse een bron van ongemak en horror wordt.

Te vinden in: Venus in the Blind Spot

Tomie: De Onsterfelijke Femme Fatale

Tomie, het verhaal dat Junji Ito’s carrière lanceerde, draait om een bovennatuurlijke femme fatale die mannen in haar ban krijgt en hen dwingt haar wil te volgen, vaak met dodelijke gevolgen. Ondanks de herhalende formule blijft Ito’s creativiteit sprankelen door Tomie steeds op nieuwe, verrassende manieren in beeld te brengen.

Te vinden in: Tomie Deluxe Edition

Als je nog niet bekend bent met het werk van Junji Ito, dan zijn deze verhalen de perfecte plek om te beginnen. Ze bevatten alles waar hij beroemd om is: intense horror, psychologische spanning en een diep verontrustende kijk op de menselijke aard. Veel leesplezier en wees gewaarschuwd – deze verhalen blijven je achtervolgen!

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Deadpool
Merc with a Mouth