Zaterdag 4/5: Free Comic Book Day 2019!!

Het is weer zo ver! Moest de aftelklok op onze homepagina nog niet duidelijk genoeg zijn: De mooiste dag van het jaar voor iedereen die van gratis comics en goodies houdt, komt eraan! Hét internationale comicbookevent dat je niet wil missen!

Wat is Free Comic Book Day juist? De naam zegt eigenlijk zo goed als alles: dit is het jaarlijkse moment, naar goeder trouw op de eerste zaterdag van mei, just so you know…, dat verschillende Amerikaanse uitgeverijen gratis comics en manga uitdelen! Op zich al reden genoeg om af te komen, maar de Mekanik zou de Mekanik niet zijn als wij niet wat extra moeite zouden doen. Of wat had je nu gedacht? Verwacht je maar aan extra comic con vibes dankzij:

 • Om 14u zal er een live versie van de bekende/beruchte MekaniCast doorgaan gehost door Jens en Fokke (van café The Joker) met niemand minder dan Alex Agnew als special guest. Samen zullen zij de nieuwe comics van de voorbije maand overlopen.
 • De Star Wars rebellen van Rebel Legion Phoenix Base komen ons vergezellen voor extra sfeer en selfie moments, het is dan ook May the Fourth!
 • Dankzij de Green Screen kan dit zelfs voor een achtergrond naar keuze! Wil je deel uitmaken van The Avengers op de nieuwste filmposter of liever poseren met Saitama van One Punch Man? Het kan allemaal levensecht!
 • Onze overburen van The Geeky Cauldron zorgen voor de nodige dorstlessers volledig in stijl van the geekiest bar in town!
 • Maar ook partner Atmicmu zal aanwezig zijn om je te laten kennismaken met mede, hét fantasydrankje bij uitstek.
 • Dankzij Scoop, het ijsconcept van onze ex-collega Stefanie, kunnen we ook gratis ijsjes uitdelen! Alsof het allemaal nog niet cool genoeg was, zullen ook dit jaar de Infinity Scones van de partij zijn!!
 • We voorzien een heuse mini artist alley met Laura Janssens (Niet Nu Laura), Frodo De Decker (De Ridder, Otto), Hanne Dewachter (De Walvis, Dork Toes) en zelfs Jangojim die jou van een portret in geheel eigen stijl zal voorzien!
 • Grime voor jong en oud! Uiteraard helemaal in superhero (of villain?) thema!
 • Ook vallen er verschillende prijzen te winnen met de Mekanikwis die wordt gehouden rond 12u30 en 16u00 (iedereen mag eenmalig meedoen). Wat weet jij van Marvel Comics? Of meer een stripkenner? Of liever klassiekers? En hoe zit het met die filmweetjes? Wie weet kan jij alle multiple choice vragen wel beantwoorden, maar ben je ook snel genoeg?
 • MARVELous FCBD sales! Naast de gratis comics kan je ook nog heel wat Marvel comics meepikken aan de helft van de prijs! First come, first served!
 • With great free comics comes great goodie bags! Uiteraard voorzien we nog een leuk hebbedingetje en niet te vergeten onze jaarlijkse Mekazine!

Doorheen de winkel voorzien we een huge load aan candy, kwestie van die sugar rush ook gaande te houden…

Voilà, we nemen aan dat dat voor iedereen genoeg reden is om zaterdag 4 mei met een dikke stift aan te duiden op de kalender en om elke avond af te tellen hoeveel nachtjes het nog slapen is. Wij hebben er alleszins enorm veel goesting in. Jullie ook? Dat dachten we al!

Tot dan!

Het Mekanik-team

Bekijk hier de aftermovie van onze editie van vorig jaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *