fbpx

FCBD 2018: The Artists!!

Naar goeie gewoonte dompelen we op de eerste zaterdag van mei (5/5/2018) Mekanik Strip in een comic con sfeer… Nog meer toch tenminste als dat al niet het geval was… Naast gratis comics, lots of goodies, cosplayers (uiteraard), wedstrijden, leuke foto’s op onze green screen, popculture drinks door The Geeky Cauldron, gratis ijsjes (The Infinity Scones!!) door Scoop, maken ook enkel stripboekartiesten uit de lage landen hun opwachting:

Kenny Rubenis van Dating for Geeks – specialiseert zich in humoristische strips en cartoons met een strakke lijnvoering, maar ook het wat artistiekere en serieuze werk is hem niet vreemd. Hij werkte jarenlang als de vaste assistent van Fokke & Sukke tekenaar Jean-Marc van Tol en zijn werk is onder andere te zien geweest op TV bij De Wereld Draait Door en Koefnoen, op het Melbourne International Comedy Festival, in stripbladen EPPO, MYX en Zone 5300 en bijna dagelijks op de websites van het Voorlichtingsbureau Brood. In 2007 werd zijn, inmiddels gestaakte, webcomic Kennys Not So Amazingly Boring Comic genomineerd voor een Clickie in de categorie “Beste Epic Webcomic” door Stichting Clickburg.

Afbeeldingsresultaat voor dating for geeks

De gehele redactie van Windmill Comics –  In 2008 besloten Johan de Neef, Gerard van de Werken, Rik van Niedek en Ramon Schenk de krachten te bundelen en na jarenlang zelf comics te hebben gelezen en verzameld de stap te nemen om er zelf één te maken. Dit resulteerde begin 2009 in hun eerste superheldencomic TOO: The Owl Organization #1. De positieve ontvangst van TOO zette de founding fathers aan het denken en een tweede grote droom, het nieuw leven inblazen van oude favorieten, werd werkelijkheid. Naast een tweede nummer van TOO werd namelijk de cultserie Hip Comics datzelfde jaar gelanceerd. Zo werd Windmill gaandeweg een springplank voor nieuw talent. In 2011 werden met Sheriff Classics (westerns) en Super Comics (superhelden gericht op jongere lezers) opnieuw oude series onder het stof vandaan gehaald. En daar stopte het niet mee! In 2012 volgden Shock Classics (horror), UC Masters (sciencefiction) en Wet en Recht Classics (misdaadverhalen). Ook werd in 2013 de imprint Erasmus Comics geïntroduceerd waar comics worden gebracht die niet in het Windmill-universum plaatsvinden en waarbij de makers zelf de volledige rechten behouden. Al met al heeft Windmill in zes jaar tijd al ruim vijftig comics uitgegeven. De uitgaanspunten bleven hetzelfde: strips maken zoals wij ze zelf zouden willen lezen tegen een betaalbare prijs! Speciaal voor Free Comic Book Day in Mekanik brengt Windmill Comic trouwens een special edition comic uit die we in tal van goodie bags zullen meegeven!!

Isabel Baele van De Queeste van Yin en Chi –  Vooral bekend om haar fantasy/cute stijl heeft deze grafisch ontwerpster naast heel wat digital art en illustraties ondertussen al 2 volwaardige strip op haar palmares. Chi diende voornamelijk als graduaat, maar werd later nog in Frank Magazine gepubliceerd. In de Queeste van Yin gaat een klein meisje op zoek naar haar andere helft om de wereld van een zekere ondergang te redden. Ze gaat op ontdekkingstocht met nieuwe vrienden daar haar naar nieuwe, onbekende oorden zullen leiden. Om te slagen zal ze vele obstakels moeten overwinnen en gaandeweg ontdekken wat het is om op te groeien. Het wordt een race tegen de tijd! Deel 1 en ook 2 is vanaf nu verkrijgbaar!

Steven de Rie van De Stille Getuige – debuteerde in amateurbladen, zoals Weirdo’s en Wartaal, met zijn superheld ‘de Stille Getuige’. Deze werden vervolgens in 1994 bij het Stripschap gepubliceerd in de vorm van een stripreeks. Steven breidde zijn werk uit in tal van vakbladen, nieuwsbrieven en tijdschriften met cartoonreeksen, strips en illustraties zoals de Gazetmadam, Zeefdrukkers en Blind Date. Hij werkt ook sinds 1997 als assistent van Willy Linthout voor de bekende Urbanus-stripreeks.

Afbeeldingsresultaat voor steven de rie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *