Zaterdag 5/5: Free Comic Book Day 2018!!

Het is weer zo ver! Moest de aftelklok op onze homepagina nog niet duidelijk genoeg zijn: De mooiste dag van het jaar voor iedereen die van gratis strips en goodies houdt, komt eraan! Hét internationale comicbookevent dat je niet wil missen!

Wat is Free Comic Book Day juist? De naam zegt eigenlijk zo goed als alles: dit is het jaarlijkse moment, naar goeder trouw op de eerste zaterdag van mei, just so you know…, dat verschillende Amerikaanse uitgeverijen gratis comics uitdelen! Op zich al reden genoeg om af te komen, maar de Mekanik zou de Mekanik niet zijn als wij niet wat extra moeite zouden doen. Of wat had je nu gedacht? Verwacht je maar aan extra comic con vibes dankzij:

  • De Belgian DC Cosplayers komen ons vergezellen voor extra sfeer en selfie moments!
  • Dankzij de Green Screen kan dit zelfs voor een achtergrond naar keuze! Wil je deel uitmaken van The Avengers op de nieuwste filmposter of liever poseren met Saitama van One Punch Man? Het kan allemaal levensecht!
  • Onze toekomstige overburen van The Geeky Cauldron zorgen voor de nodige dorstlessers in de vorm enkele coole mocktails en kunnen misschien alvast een tipje van de sluier lichten omtrent de openingsplannen van the geekiest bar in town!
  • Dankzij Scoop, het nieuwe ijsconcept van onze excollega Stefanie, kunnen we ook gratis ijsjes uitdelen! Alsof het allemaal nog niet cool genoeg was!!
  • We voorzien een huise mini artist alley met oa Kenny Rubenis van Dating For Geeks, Isabel Baele van De Queeste van Yin, Steven De Rie (gekend van oa zijn hulp bij de Urbanus strips) en wie weet wie nog allemaal!
  • Grime voor jong en oud! Uiteraard helemaal in superhero (of villain?) thema!
  • Ook vallen er verschillende prijzen te winnen met de Mekanikwis die wordt gehouden rond 11u, 14u en 17u (iedereen mag eenmalig meedoen). Wat weet jij van Marvel Comics? Of meer een stripkenner? Of liever klassiekers? Wie weet kan jij alle multiple choice vragen wel beantwoorden, maar ben je ook snel genoeg?
  • Maar ook houden we de ganse dag een Arcadechampionship! Wie op het einde van de dag in de highscore lijst vertoeft, valt in de prijzen! Om welke klassieke arcadegame het gaat, houden we uiteraard nog even under wraps, duh!
  • Special FCBD sales! Naast de gratis comics kan je ook nog heel wat Marvel en DC issues meepikken voor de belachelijke prijs van 10 cent! Maar ook heel wat art books en trade paperbacks gaan aan een spot prijs de deur uit! First come, first served!
  • With great free comics comes great goodie bags! Uiteraard voorzien we nog een leuk hebbedingetje en niet te vergeten onze jaarlijkse Mekazine!

Doorheen de winkel voorzien we een huge load aan candy, kwestie van die sugar rush ook gaande te houden…

Voilà, we nemen aan dat dat voor iedereen genoeg reden is om zaterdag 5 mei met een dikke stift aan te duiden op de kalender en om elke avond af te tellen hoeveel nachtjes het nog slapen is. Wij hebben er alleszins enorm veel goesting in. Jullie ook? Dat dachten we al!

Tot dan!

Het Mekanik-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *