De Beste Spider-Man Comics!

Het is eindelijk zover! Spider-Man: Homecoming is de Belgische cinemazalen binnen geslingerd! Het perfecte excuus om je collectie uit te breiden met enkele essentiële Spidey-comics. Zoals je van ons gewoon bent is deze lijst 100% objectief correct. Er is dus absoluut geen discussie mogelijk, niks aan te vullen en geen enkele reden om ze niet allemaal te lezen.

Oké, dat was misschien wat overdreven, maar goed. Here we go!

Amazing fantasy #15: Introducing The Amazing Spider-Man

The classics never go out of style en eigenlijk zou elke Spidey-fan dit eerste verhaal moeten lezen. Van de spinnenbeet, tot de worstelmatch en de tragische dood van Uncle Ben. Iedereen kent de origin story waarschijnlijk van buiten, maar deze klassieker mag in niemands collectie ontbreken. Marvel was trouwens zo vriendelijk om onlangs deze issue opnieuw uit te geven onder de True Believers-lijn! Ook gebundeld in Amazing Spider-Man Omnibus New PTG.

Civil War: The Amazing Spider-Man

Het Marvel-universum raakt verdeeld over de Superhuman Registration Act en er vormen zich twee kampen, geleid door Iron Man en Captain America. Peter Parker sluit zich aan bij het pro-registratiekamp van Tony Stark. Om hun goede wil te tonen aan de wereld, overtuigt Tony Peter ervan om zijn masker af te nemen tijdens een groots opgezette persconferentie, een beslissing die uiteraard op heel wat reactie stuit. Gelukkig heeft team Iron Man wel enkele voordelen. Voor Peter is dat het waanzinnig coole Iron Spider-kostuum, met mechanische armen en uiteraard bomvol Stark-gadgets.

Back in Black

Wanneer Spider-Man eindelijk zijn masker afneemt, blijft dat uiteraard niet zonder gevolgen. Na een jarenlange superheldencarrière heeft hij flink wat vijanden gemaakt, die staan te popelen om wraak te nemen. Deze verhaallijn van J. Michael Straczynski opent met Aunt May die door een sluipschutter wordt neergeschoten. Peter is razend en vertrekt op strafexpeditie in zijn zwarte pak, om het brein achter de aanslag op te sporen en brutaal wraak te nemen. Zoals de titel al aangeeft is dit een veel donkerdere titel dan we van onze goedgemutste held gewend zijn. De ‘Friendly Neighbourhood Spider-Man’ is hier even heel ver weg…

The Amazing Spider-Man Annual #1

Wanneer een gefrustreerde Otto Octavius (voor de zoveelste keer) een gevecht verliest van Spider-Man heeft hij het helemaal gehad. Hij besluit om alle andere slechteriken die ooit door de webhead zijn lastig gevallen een belletje te geven, om eens samen te zitten over hun spinnenprobleem. Doc Oc, Kraven The Hunter, Mysterio, Sandman, Electro en Vulture hebben echter allemaal een redelijk groot ego en ze willen allemaal zelf met de pluimen gaan lopen nadat ze Spider-Man verslagen. Omdat ze er maar niet uitraken, komen ze op het briljante plan om Spider-Man een voor een uit te dagen, in plaats van samen aan te vallen. Benieuwd hoe dat afloopt… Ook gebundeld in Amazing Spider-Man Omnibus New PTG.

Secret Wars (1984)

Wanneer de kosmische figuur The Beyonder gefascineerd raakt door de superhelden en schurken op Aarde vindt hij er niet beter op dan ze allemaal te teleporteren naar zijn zelfgemaakte Battleworld. Zijn opzet is simpel: vecht het onder elkaar uit en de winnaars krijgen alles wat ze maar willen. The beyonder is zelfs zo vriendelijk geweest om alle mogelijke wapens en kostuums te voorzien voor zijn gevangenen. Spider-Man heeft op een bepaald moment een nieuw kostuum nodig en vindt plots een prachtig nieuw, zwart pak met een grote witte spin erop. Lijkt allemaal heel cool in het begin, maar na een tijdje dringt het tot Peter door dat er toch iets niet helemaal juist zit…

Ultimate Spider-Man

Marvels Ultimate Universe hield na het Secret Wars-event (dat uit 2015) op te bestaan, maar leverde ons wel een geweldige, negen jaar durende Spider-Man cyclus op! Marvel brengt hier een geslaagde herwerking van Peter’s origin story in een moderner jasje. We krijgen alternatieve versies te zien van een hoop klassieke villains als Eddie Brock (hier een jeugdvriend van Peter), maar ook van Deadpool (een zwaar verminkte Cyborg die op mutanten jaagt in een realityprogramma). Het Ultimate Universe is trouwens ook de geboorteplek van de nieuwe Spider-Man, Miles Morales.

Essential Spider-Man

Het leven als superheld is niet altijd een pretje en al zeker niet als je baas een eikel eersteklas is. Nadat Peter van J. Jonah Jameson al jaren de ene tirade na de andere over de ‘egomaniac’, ‘freak’ en ‘menace’, Spider-Man moet aanhoren, begint hij aan zichzelf te twijfelen. Hoeveel goed hij ook probeert te doen, mensen blijven hem wantrouwen. Peter heeft er genoeg van en begint te denken dat Jonah misschien wel eens gelijk kan hebben, waarop hij zijn iconische pak in een vuilbak dumpt. Wanneer dat pak de volgende dag op de redactie van de Daily Bugle verschijnt is Jonah buiten zichzelf van vreugde en kondigt prompt het einde van Spidey aan. Dit verhaal wordt meteen opgevolgd door een van de allerbeste Kingpin-verhalen: ‘In the Clutches of the Kingpin’, waarin Jonah ondervindt dat Spider-Man misschien toch niet zo’n slechte kerel is. Gebundeld in Essential Amazing Spider-Man Vol 03.

The Amazing Spider-Man John Romita Jr

John Romita Jr. (JRJR voor de vrienden) is net als zijn vader John Romita Sr. (duh) een van de bepalende Spider-Man tekenaars geweest. Zijn werk aan Spidey spant van de jaren ’80 tot pakweg 2010 (daarna ging hij bij DC aan Superman en All-Star Batman werken). Zijn belangrijkste wapenfeit is waarschijnlijk de introductie van de slechterik Hobgoblin in Amazing Spider-Man #238, die hij prachtig in beeld zette. Na de aanslagen van 9/11 maakte hij ook een aangrijpend verslag over hoe Spider-Man en andere superhelden omgaan met de aanval op ‘hun’ stad.

Maximum Carnage

De psychotische seriemoordenaar Cletus Kasady aka Carnage, is waarschijnlijk een van Spider-Mans gevaarlijkste vijanden aller tijden. Wanneer hij uit de instelling ontsnapt en samen met enkele vrienden aan een killing spree door New York begint, beseft Spider-Man dat hij best wat hulp inschakelt. Daarvoor doet hij een beroep op Captain America, Black Cat, Nightwatch, Cloak & Dagger, Iron Fist, Deathlok, Morbius, Firestar en… Venom!

Kraven’s Last Hunt

Kraven The Hunter heeft in zijn leven al zowat elk wild beest opgejaagd, maar er is nog een trofee die ontbreekt aan zijn muur en dat is het hoofd van de webslinger zelf! Wanneer hij er uiteindelijk in slaagt om Spider-Man neer te schieten, begraaft hij hem en trekt zelf het kostuum aan, in volle overtuiging dat hij een betere Spider-Man is dan Peter Parker. Hij besluit dan ook New York in te trekken om zelf op criminelen te jagen. Alleen doet hij dat op een iets brutalere manier dan we van Spider-Man gewoon zijn.

Nog niet genoeg Spidey? Allez dan… Hieronder vind je de recentste titels

Amazing Spider-Man: Worldwide

De tijden zijn veranderd. Peter Parker is van slungelige nerd uitgegroeid tot de CEO van technologiebedrijf Parker Industries, waardoor hij een rechtstreekse concurrent van Tony Stark wordt. Ondertussen doet zijn alter ego Spider-Man dienst als mascotte van het bedrijf en persoonlijke lijfwacht van Peter. In het eerste volume neemt Spidey het op tegen de mysterieuze Zodiac, maar deze reeks is vooral interessant omdat ze langzaamaan opbouwt naar The Clone Conspiracy!

Spider-Man/Deadpool

Een van de leukste bromances in het Marvel-universum heeft na al die jaren zijn eigen comic gekregen! Deadpool raakt geïnspireerd door de heroïsche daden van Spider-Man en besluit een voorbeeld te nemen aan de webslinger. Een échte good guy zijn, blijkt geen evidente opdracht voor de Merc with a Mouth, al besluit Spider-Man hem toch het voordeel van de twijfel te gunnen. Wat hij echter niet weet is dat Deadpool ondertussen de opdracht gekregen heeft om Spider-Man’s ‘baas’, Peter Parker te vermoorden…

Peter Parker: The Spectacular Spider-Man

Nog maar pas gelanceerd en we zijn nu al dikke fan van deze nieuwe ongoing serie. Na zijn tijd als CEO van de multinational Parker Industries in Dan Slott’s Amazing Spider-Man Worldwide terug naar zijn roots: orde op zaken stellen in New York.

Tijdelijk Onbeschikbaar

 16,99
 29,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *