The Defenders: de beste comics!

Op 18 Augustus is het zover! Na meer dan twee jaar aan soloseries gaat Marvel’s The Defenders van start op Netflix. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist ken je waarschijnlijk wel van de tv-series, maar heb je ook hun beste comic-avonturen al gelezen? Don’t worry, we’ve got you covered…

DAREDEVIL

De eerste Defender die zijn debuut mocht maken op Netflix was de blinde advocaat Matt Murdock, aka Daredevil, The Man Without Fear, en dat is ook meteen de titel van een van zijn coolste avonturen. In dit origins-verhaal van Frank Miller volgen we de gebeurtenissen waarop de serie gebaseerd werd. Van hoe de jonge Matt blind werd, tot het moment dat hij voor de eerste keer het iconische rode pak aantrekt.

Born Again, een andere creatie van Miller is misschien wel een van de beste Kingpin-verhalen ooit. Karen Page is aan lager wal geraakt, raakt verslaafd aan heroïne en verkoopt Daredevil’s geheime identiteit aan Kingpin voor een shot. Van je ex-collega’s moet je het hebben… Kingpin is natuurlijk maar wat blij met de informatie en terroriseert Matt Murdock met alle middelen die hij heeft. Briljante, maar zeer donkere serie.

JESSICA JONES

De eerste serie van Jessica Jones is meteen ook de allerbeste en een grote inspiratie voor de Netflix-reeks. In het iconische Alias, maken we voor het eerst kennis met Jessica, een klasgenote van Peter Parker. Wanneer ze in een auto-ongeluk haar ouders verliest en in het ziekenhuis wordt blootgesteld aan radiatie krijgt ze plots superkrachten (zo gaat dat meestal, he). Na een traumatische aanvaring met de Purple Man, besluit Jessica dat het superheldenbestaan niet voor haar is weggelegd en ze begint een carrière als privédetective. Tijdens een dronken uitspatting belandt ze bovendien in bed met de barman van dienst… Luke Cage.

In The Pulse, het officieuze vervolg op Alias, begint Jessica als verslaggeefster bij The Daily Bugle. Haar relatie met Luke Cage wordt ook verder opgevolgd, want de twee stappen in het huwelijksbootje en worden de trotse ouders van Danielle, een flinke dochter, vernoemd naar Luke’s BFF, Danny Rand.

LUKE CAGE

De soloreeksen van Luke Cage, aka Power Man, zijn niet bijzonder dik gezaaid. Gelukkig heeft hij genoeg bijzonder coole rollen in allerlei team-ups. De bekendste is natuurlijk zijn Heroes for Hire, samen met Iron Fist, maar de man met de onbreekbare huid was ook een tijdlang een Avenger! Het beste startpunt voor nieuwe lezers is dan ook simpelweg Luke Cage: Avenger. In deze verzameling krijgen we een overzicht van de belangrijkste momenten uit zijn carrière, van zijn origins, de gebeurtenissen van Civil War, Dark Reign en een geweldige team-up met Daredevil, Spider-Man en Moon Knight tegen Kingpin en Killgrave.

Als het allemaal wat minder serieus mag, kunnen we je absoluut de nieuwe reeks Power Man and Iron Fist aanraden. Onze twee helden trekken terug samen de straat op en de bromance spat ervan af. “We aint back together per se. Just two friends kickin’ it”

IRON FIST

Voor de laatste Defender steekt één boek er met kop en schouders bovenuit en dat is Immortal Iron Fist: The Complete Collection Volume 1, van Ed Brubaker. Het verhaal situeert zich na de eerste Civil War en Danny Rand wil terug in contact komen met zijn innerlijke Iron Fist. In de fantastische arc The Seven Capital Cities of Heaven, leren we dat K’un L’un maar één van zeven magische steden is, die om de zoveel tijd op aarde verschijnen. Om de volgende in rij te bepalen moet Danny het opnemen tegen de Immortal Weapons van de andere steden in een groot tornooi. Gooi daar nog eens een Hydra-samenzwering bovenop en je weet dat je goed zit voor een spannende rit. Alles wat cool is aan Iron Fist, zit in deze reeks. Van de, door David Aja, prachtig in beeld gezette kung fu-gevechten tot de intrigerende mythologie rond de Capital Cities. Verplicht leesvoer voor elke fan.

BONUS: DEADPOOL – TEMPORARY INSANITATION

Nog een uitsmijtertje om af te ronden. In dit verhaal krijgt onze favoriete Merc with a Mouth een malafide zakenman over de vloer, die bescherming zoekt tegen zijn rivalen, met de dodelijke Typhoid Mary op kop. Deadpool besluit om wat extra hulp in te schakelen en doet een beroep op Matt Murdock en later Luke Cage en Iron Fist. Beste moment: Deadpool wordt blind en leest Daredevil al na enkele minuten de les: “I am just sick to death of your rampant insensitivity towards the differently abled. I may not be able to see, but sometimes I think you’re the blind one, Daredevil!”

LEES MEER…

Uiteraard is dit nog maar een greep uit het enorme aanbod aan comics rond The Defenders. Op dit moment zijn er immers nog lopende reeksen van Luke Cage (getekend door Scott Wills van Samurai Jack!), Jessica Jones (van Mr. Bendis himself), Iron Fist en Daredevil. Vanaf juni komt er trouwens een nieuwe reeks van The Defenders uit, met de line-up uit de tv-serie! Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, zijn wij uiteraard altijd bereid om in de winkel al je vragen te beantwoorden.

Happy reading!

 19,99
 24,99
 24,99

Comics

CAGE

 12,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *