Inlezen in The Inhumans

De laatste weken bereikt ons steeds meer nieuws over de tv-serie rond Marvel’s Inhumans, hoog tijd om je voor te bereiden op de komst van de bewoners van Attilan met wat knetterende comics!

  1. ORIGIN OF THE INHUMANS

We maken voor het eerst kennis met de Inhumans in Fantastic Four #45 uit 1965 wanneer een jonge Johnny Storm toevallig op Crystal, de jongere zus van koningin Medusa, stuit. Johnny krijgt het uiteraard meteen warm van de bevallige dame en helpt haar dan ook graag met het dwarsbomen van de staatsgreep van prins Maximus The Mad. In deze bundel leren we ook dat de Inhumans miljoenen jaren geleden ontstonden na genetische experimenten van de Kree op primitieve mensen, om zo een nieuw ras van supersoldaten te maken. Nadat de Kree hun experimenten achterlieten, zonderden de jonge Inhumans zich af van de rest van de mensheid en ontdekten ze de Terrigen Mists, een stof die de Inhuman-genen triggert en voor spectaculaire krachten zorgt.

 

  1. MARVEL KNIGHTS – INHUMANS 

Naar onze mening het beste startpunt voor iedereen die wil weten hoe het leven in de Inhuman-stad Attilan eruit ziet. Deze limited serie werpt een blik op het Terrigen-ritueel waarbij uitverkoren jonge Inhumans hun kans wagen in de random superkrachten-roulette. Met een beetje geluk verander je in een majestueus vliegend wezen. Met een beetje pech word je een levende deur. Wie niet waagt, niet wint, right?

  1. INFINITY

De Builders, een van de oudste rassen in de kosmos hebben hun zinnen gezet op het vernietigen van de Aarde. Dat is iets wat de Avengers uiteraard niet zomaar kunnen laten gebeuren en ze besluiten de ruimte in te gaan om de Builders tegen te houden. De chaotische situatie is het uitgelezen moment voor Thanos om de Aarde aan te vallen, hij heeft immers nog een eitje te pellen met de Illuminati, waarvan Black Bolt -leider van de Inhumans- deel van uitmaakt. Meer verklappen we niet over deze reeks, maar neem van ons aan dat ze eindigt met een knaller -letterlijk- die zware gevolgen zal hebben voor de rest van het Marvel-universum.

  1. INHUMAN

Big Troubles in New Attilan! Na de gebeurtenissen van Infinity zijn er serieuze verschuivingen in het politieke landschap van de Inhumans. Black Bolt is spoorloos verdwenen en zijn vrouw Medusa ziet zich genoodzaakt om de teugels in handen te nemen als het nieuwe staatshoofd.Overal ter wereld duiken nieuwe Inhumans op, waaronder Synapse, Iso, Reader en last but not least de fantastische Ms. Marvel, Kamala Khan. Bovendien zet deze reeks alles in stelling voor Civil War II en later Inhumans vs. X-Men. Niet te missen dus!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *