Mekanik strip

In 1983 is Mekanik Strip oorspronkelijk ontstaan als kleine speciaalzaak voor strips en mechanisch speelgoed (vandaar de naam). Meer dan dertig jaar later is Mekanik Strip uitgegroeid tot de vooraanstaande winkel en norm qua popcultuur zoals we ze nu kennen.

In combinatie met de gallerij op de eerste verdieping is hier doorheen de jaren al heel wat (inter)nationaal strip- en comic talent gepasseerd. Met verscheidene expo’s en signeersessies hebben we zo onder andere al David Lloyd (V for Vendetta), Phillipe Geluck (Le Chat), Bernie Wrighston (Swamp Thing, Batman – The Cult), Neil Gaiman & Dave Mckean (Sandman), Erik Kriek, Loisel & Tripp (Magasin Général), Charlie Adlard (Walking Dead), Brecht Evens (Panter), Joost Swarte (Jopo de Pojo), Simon Bisley (Lobo, Slaine, Hellblazer), Don Lawrence (Storm) en Charles Burns (Black Hole) mogen verwelkomen. Maar ook Urbanus, Kamagurka, Swolfs, Liberatore en vele anderen zijn de revue gepasseerd en zullen als het van ons afhangt nog volgen!

reading comics is a superpower

Uiteraard bieden we ook kansen aan lokaal en/of beginnend talent om te exposeren. Zolang de link met strip- en popcultuur kan doorgetrokken worden kan je bij ons terecht (onder zeer soepele voorwaarden).

Als één van de grootste stripspeciaalzaken in Europa (en zelfs de wereld) en misschien wel de eerste zaak die US Comics (trades én single issues!) in het vasteland van Europa heeft geïntroduceerd, maken wij ons sterk in een enorm en gevarieerd aanbod van strips, manga en comics, aangevuld met aanverwante toys & merchandise.

Als het beschikbaar is in druk, vind je het wel hier!

Ons Gemotiveerd Team !

Jens

Comic- en stripfreak pur sang. Als hij het niet heeft gelezen, dan heeft hij er wel in gebladerd of van gehoord. Moet niets hebben van boeken waar géén plaatjes in staan. Deze jongen weet u als geen ander de juiste strips en/of comics aan te raden. Na een periode als kelner en later restaurantmanager is klantenservice hem dan ook met de paplepel ingegeven. Vermits Jens vanaf zijn zesde strips en later comics verslond, was het dan ook enkel een kwestie van tijd (en de juiste wederhelft vinden) dat de Mekanik zijn thuisbasis werd. Maar geen slecht woord over Spider-Man, want deze kerel is een true believer!

Kim

The Leading Lady of Mekanik Strip!! Als er iemand haar weg weet in de Nederlandstalige strips dan is het Kim wel. Zij staat je graag bij met raad en daad wat betreft beschikbaarheid en het terugvinden van je geliefde stripboeken. Na een uiterst saaie carrière als receptioniste, besloot Kim in 2014 het roer volledig om te gooien en deze stripboektempel over te nemen. Grote Sci-fi en fantasyfilmfan, zolang er maar superkrachten of special effects aan te pas komen dan is het ons Kim haar ding.

Louize

Animatrice, speelgoedtestster, experte in het uitscannen van strips, professioneel knuffelaar, fervent tekenares maar vooral de knapste dochter van Kim!

Emilie

Onze spring-int-veld die tussen haar filmstudies graag een handje helpt in de Mekanik. Je krijgt overal een zakje en een glimlach bij. Gratis!

Kasper

Assistent en manusje-van-alles van de winkel. De kerel staat je graag ter hulp met het zoeken naar het perfecte boek of cadeau en weet alles van Tarantino en Alien… Vraag hem zeker achter zijn collectie “costumed” Action Figures …

Stefanie

Fervent cosplayer en kenner van alles wat maar met Manga of Anime te maken heeft. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar als je braaf bent is ze poeslief en beantwoord met alle plezier al je vragen aan de kassa!

MEKANIK STRIP
Sint Jacobsmarkt 73
2000 Antwerpen, Belgium
+32 (0)3 234 23 47
info@mekanik-strip.be

OPENINGSUREN:
Dinsdag-Vrijdag: 10:00-18h30
Zaterdag: 10:00-18h00
Zondag & Maandag: gesloten